Live life like you mean it

januari 12, 2013 § Lämna en kommentar

Jag har precis kommit hem efter två veckors semester i Thailand, och i precis samma ögonblick som planet tar svensk mark slår det stora vemodet till och jag vill bara vända och åka iväg igen.

Jag är fortfarande brun och varm ifrån gårdagens solande. Håret är lika vitt som snön utanför fönstret. Och hur äckligt det än må låta så drar jag drar mig för att ta tag i tvätten för att få behålla den klibbiga doften av rökelse i kläderna, och sandkornen i sminkväskan.

Att komma hem till en tom, fräsch lägenhet brukar vanligtvis kännas befriande. Nu känns det mest som ett konstigt påhitt. Vadå, ska jag bo här nu? Tänker på ljudet av människor, på dofterna,  smaken av nypressad mango-shake, på hur enkelt det är att ta sig fram mellan en plats och en annan. Känns nästan som om jag landat på en planet jag aldrig tidigare varit på.

Någonstans vill jag att mitt liv ska ta en annan riktning, och min enda naturliga lösning är att hitta nya destinationer – på kartan.  Världen där ute är alldeles för stor, vacker och förunderlig för att det ska kännas motiverat att stanna kvar på samma plats för lång tid. Men detta tycks bara fungera kortvarigt – för man kommer alltid hem, oavsett hur man än gör.  Jag tänker att någon gång kommer jag att möta en person som guidar mig till nya destinationer – nya faser. En person som ger mig beröm och peppar i alla möjliga konstiga val! Någonstans så slutar alltid min resa här – i Sverige – i tryggheten, för att jag någonstans väljer det själv. Jag väljer att stanna i Sverige och försöker designa mitt liv här – för vart jag än åker i världen så följer ändå känslan av kortvarighet med mig.

Jag skriver ofta dagbok, och något jag brukar göra är att avsluta varje inlägg med att nämna någonting som varit bra med dagen. Det påverkar hjärnan att plocka upp det positiva och tillslut händer det automatiskt utan minsta ansträngning! Det finns knep för allt, det gäller bara att hitta viljan att förändra det som känns, eller det som saknas i livet. Ibland kan det handla om något så enkelt som att hotta upp vardagssysslorna med något som inspirerar; Välj tv-program som får dig att bli glad, lyssna på musiken som känns lite extra, blunda när du äter os.v ;) Om jag väljer att ställa frågorna som cirkulerar i huvudet på ett positivt sätt, så leder det oftast till positiva svar.  Det handlar egentligen inte om att Sverige är ett grått trist land, det handlar om att jag har den inställningen. Det blir som jag tänker – eller det jag fokuserar på växer.

Sakta tonas världen bort ur kroppen. Sakta blir mina väggar mitt hem igen. Ge mig två dagar och jag är tillbaka och simmar bland alla andra ankor i ankdammen igen :)

Nu är planen att leva livet vart jag än befinner mig – vara den person jag är när jag reser, ha med inställningen, nyfikenheten och öppenheten i allt som jag gör!

bild-221

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Live life like you mean itHoneyskies.

Meta

%d bloggare gillar detta: